Stefano Boeri wordt ambassadeur van de Dutch Design Week 2019

Van 19 tot 27 oktober staat de stad Eindhoven naar jaarlijkse gewoonte in het teken van de Dutch Design Week (DDW). Eén van de ambassadeurs van het grootste designevenement van Noord-Europa is de Italiaanse architect Stefano Boeri, die enkele maanden geleden zijn eerste ontwerp in ons land, Palazzo Verde op Nieuw Zuid, voorstelde.

De Dutch Design Week presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Dit jaar wil Dutch Design Week de boel opschudden door de huidige stand van zaken in de wereld opnieuw te evalueren. Er is geen seconde te verliezen in het aanspreken van de moderne paradox, waarin eindeloze kansen en mogelijkheden tegelijk bestaan met globale problemen. Tijdens de week worden de mogelijkheden getoond die er op dit moment zijn om de wereld leuker, beter en duurzamer te maken. En in dat opzicht is het niet verwonderlijk dat DDW bij Stefano Boeri uitkwam als ambassadeur.

“Een van de hoofddoelen van Stefano Boeri Architetti is om het probleem van verstedelijking en de impact van steden op klimaatverandering op te lossen”, aldus de organisatie. “In plaats van te speculeren, brengt Boeri daadwerkelijk verandering teweeg door wetenschap en praktische oplossingen te combineren. Het is een van de belangrijkste bureaus die de impact van steden op klimaatverandering door middel van design verminderen.”