ArtiTalks: Randall Casaer over zijn Manimals

Wie door de straten van de Antwerpse buurt Nieuw Zuid wandelt, kan er niet omheen: her en der vind je op ramen en vitrines de leuke Manimals, goedaardige wezens die bedacht werden door tekenaar Randall Casaer.

Manimals zijn een soort van goedaardige huisgeesten, die zich verwant voelen met de ziel van een woning en enkel verschijnen op plekken waar het aangenaam en goed wonen is. “We hebben de buurt altijd voorgesteld als een innovatieve en kunstige buurt waar het aangenaam is om te wonen”, legt Esa van den Heuvel van projectontwikkelaar Triple Living uit. “Een wijk die anders is dan de andere stadsbuurten. Om dat innovatieve en artistieke karakter nog wat extra in de verf te zetten, sloegen we de handen in elkaar met Randall. Hij bedacht voor ons de manimals, gemoedelijke en onverstoorbare wezens die als een soort van huisbewaarder aanwezig zijn op plekken waar het goed wonen is.”

Hoe kunstenaar, illustrator en all-round creatieve geest Randall Casaer naar zijn Manimals opkijkt, dat legt hij in deze speciale editie van Architalks – voor de gelegenheid omgedoopt tot ArtiTalks – zelf uit.

Meer weten over de Manimals? Van vrijdag 28 april tot en met zondag 18 juni loopt in de gloednieuwe exporuimte Nieuw Zuid Expo (Michel De Braesytraat 51b) de tentoonstelling ‘Every Man a Manimal’ van Randall Casaer. De expo is gratis en kan elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12 uur en 18 uur bezocht worden.